top of page
Holding a Flower

Dentaid Interprox 4G cylindrical 1.3mm интердентална четка 6 броя

Описание на продукта

Interprox® Cylindrical е интердентална четка за зъби за хора с интердентални пространства с диаметър 1,3 мм. Тя е предназначена и за хора с импланти и фиксирани протези.
Interprox® Cylindrical е проектирана да премахва натрупването на перорален био филм (бактериална плака) от 1,3 mm * интерпроксимални пространства. Препоръчва се за предните зъби, поради цилиндричната си форма, която улеснява перпендикулярно вмъкване между предните зъби, за да се предотврати увреждането на венците. Капачката й се прикрепя перфектно към дръжката, удължавайки я, за да достигне дори задните части на устата. Дръжката и шията й са изключително гъвкави (заемат формата и ъгъла, които им се придадат) и четката може да се оформя, така че да се поддържа перпендикулярно навлизане и в тези области.

Interprox® Cylindrical също има противоплъзгащ канал, за да осигури по-добро сцепление и контрол за точно и удобно почистване.
Размерът на главата е подходящ за почистване на интердентални пространства с размери най-малко 1,3 мм (PHD = 1,3)*.

Иновативното производство с висококачествени фибри Tynex® дават възможност за по-добра грижа за венците, тъй като техният двоен цвят позволява на белите нишки да откриват местата на кървене, а на черните - тези с бактериална плака. Телчетата от неръждаема стомана са покрити с полиуретан (пластмасов материал), за да предпазват по-добре венците, зъбите и имплантите. Четката, също така, има защитна капачка, която позволява тя да бъде пренасяна навсякъде, за по-голямо удобство.

Interprox® Cylindrical ефективно почиства интерпроксималните пространства и помага за предпазване на зъбите от кариес и пародонтални заболявания.
Отговаря на стандарта ISO 16409 (международен стандарт за интерденталните четки).

Начин на употреба:
Консултирайте се с вашия зъболекар, за да определи размера на Вашето интерпроксимално пространство и да Ви посъветва коя четка да използвате.
Поставете четката свободно, така че нишките, а не проводникът, да докосват зъбите. Движете я навътре и навън, без да я въртите. Тъй като дръжката има добра гъвкавост, тя може да бъде огъната, за да формира най-добрия ъгъл, а капачката може да бъде монтирана на дръжката за по-добър достъп до вътрешните зони. Ако телта пробие венците или закръгленията, използвайте четка с по-малка PHD.

bottom of page