1. Начало
  2. Добавки
  3. Panificio Battacone Тънък, двойно препечен традиционен хляб от остров Сардиния - Pane Carasatu Tradizionale, 400 g
Panificio Battacone

Panificio Battacone Тънък, двойно препечен традиционен хляб от остров Сардиния - Pane Carasatu Tradizionale, 400 g

  • Кулинарно изкушение със средиземноморски вкус.

10.80 лв.


Описание

Pane Carasatu е типичен за Сардиния тънък, двойно препечен хрупкав хляб, който се консумира на острова от векове. Той е здраво свързан с кулинарната традиция на местните хора, а за многобройните туристи е истинска находка. Въпреки че рецептата за Pane Carasatu включва малко съставки - само грис от твърда пшеница, вода, сол и мая, обработката на тестото е дълга, сложна и изисква доста сръчност. Особено интересен е моментът на печенето, тъй като разточените листове се слагат в силно нагорещена фурна на маслинови или дъбови дърва, от топлината бухват и се надуват като топка. След това се разполовяват на две части и се пекат втори път до получаване на хрупкав загар. Листовете се нареждат един върху друг и се притискат. Готови за хапване.

Pane Carasatu Tradizionale е класическия вариант на този хляб, без добавени зехтин и сол (версията Guttiau).

Защо е полезен

Pane Carasatu Tradizionale съдържа 68 % грис от твърда пшеница (семолина), вода, мая и сол. Семолината има златист цвят, ароматът й е мек и земен. Приготвените с нея ястия са с отлично качество.

Грисът семолина е богат на фибри, желязо, магнезий, витамини от група В и осигурява многобройни ползи за храносмилането, сърдечното здраве и добрата форма.

Как се консумира

Pane Carasatu Tradizionale може да се консумира директно или да се запече леко във фурната, поръсен със зехтин и сол, до получаването на апетитен загар. Начупете парчета от този тънък хляб и добавете във вашите супи и бульони. Оформете го на малки канапета и го гарнирайте със сирена, колбаси, зеленчуци и различни разядки и мусове.

Състав

Съставки: грис от твърда пшеница 68%, вода, сол, мая.

Хранителни стойности: В 100 g
Енергийна стойност 1520 kJ-359 kcal
Мазнини 1,4 g
от които наситени 0,2 g
Въглехидрати 72 g
от които захари
1,0 g

Фибри 4,1 g
Протеини 12 g
Сол 1,3 g
Нето тегло: 400 g

Начин на употреба

Препоръки за употреба: Традиционният вариант на Карасату хляб e посветен на тези, които търсят най-селските и древни вкусове; това е хляб, богат на защитни вещества, които носят значителни ползи за тялото.

Съхранение: След отваряне се препоръчва продуктът да се съхранява в херметически затворена опаковка и да се консумира в рамките на 15 дни. Съхранявайте на хладно и сухо място, далеч от източници на топлина. Не излагайте на пряка слънчева светлина.

Годност и партида: Маркирани на опаковката.