1. Начало
  2. Добавки
  3. Nordic Pure Масло от пшеничен зародиш, студено пресовано, осигурява чист витамин Е, 250 ml
Nordic Kings

Nordic Pure Масло от пшеничен зародиш, студено пресовано, осигурява чист витамин Е, 250 ml

  • Силни антиоксидантни свойства, подобрява работата на сърдечно-съдовата система.

33.43 лв.

+

Закупувайки, добавяте 0.67 лв. към вашата лоялна сметка

Описание

Продуктът е направен от пресни зародиши на пшеничното зърно, студено пресовани. Съдържа много висок дял ненаситени омега-6 мастни киселини и висок процент спермидин и витамин Е. Витамин Е помага за защитата на клетките от оксидативен стрес. Маслото е златисто-жълто, с много мек, сортов вкус и е особено популярно сред привържениците на здравословното хранене. Да се съхранява на хладно и тъмно място, недостъпно за деца. Да се консумира бързо след отваряне. Маслото от пшеничен зародиш има редица полезни свойства. Справя се с умората. Забавя процесите на стареене. Има антиоксидантно действие. Подпомага нервната система.

Ползи от масло от пшеничен зародиш

  • Значително подобрява работата на сърдечно-съдовата система, подобрява състава на кръвта.
  • Укрепва стените на кръвоносните съдове, нормализира артериалното налягане и намалява нивата на лошия холестерол;
  • Превенция на образуването на опасни атеросклеротични плаки.
  • Предпазва от развиетието на възпалителни процеси в сърцето, защитава ссърдечния мускул от разрушителното въздействие на свободните радикали.
  • Влияе благоприятно върху обменните процеси в миокарда (сърдечния мускул) и участва в процеса на "контракции" на сърцето като регулира неговия ритъм;
  • Играе важна роля в процеса на производството на хемоглобин, който е пряко свързан с транспортирането на кислорода от белите дробове към сърцето, мозъка и други органи в човешкото тяло.
  • Използва се за профилактика и борба с атеросклерозата, артериалната хипертония, анемията, диабетната ретинопания, исхемичната болест на сърцето, разширените вени, тромбофлебита и хемороидите. Редовният прием на масло от пшеничен зародиш има превантивен ефект срещу инфартк и инсулт.
  • Подобрява фунционалното състояние на репродуктивната система, стимулира и нормализира хормоналния баланс в организма.
  • Полезно е по време на бременност и кърмене - улеснява кърменето и значително подобрява вкуса и качеството на кърмата. Редовният прием на масло от пшеничен зародиш по време и след бременност подобрява еластичността на кожата и предотвратява образуването на стрии.
  • Полезна храна за хора страдащи от диабет.
  • Премахва киселини и запек, нормализира баланса на полезните организми в червата.
  • Предпазва и подобрява състоянието при язви на стомаха и дванадесетопръстника, гастрит, гастродуиденит, езофагит, дисбактериоза, колит, ентероколит, холецистит, хепатит.

Специфичните характеристики и свойства на ключовите съставки

Масло от пшеничен зародиш

Macлoтo oт пшeничeн зapoдиш e мнoгo дoбъp изтoчниĸ нa витaмин E, oĸтaĸoзaнoл и линoлoвa ĸиceлинa. Ocвeн тoвa cъдъpжa и мнoгo вaжни вeщecтвa зa ĸoжaтa - витaмин D, витaмин A, пaнтoтeнoвa ĸиceлинa, витaмин B9, ĸaĸтo и мастни киселини - Омега-6, Омега-3, Омега-9. Bcичĸи тe пoмaгaт зa yĸpeпвaнe и зaщитa нa ĸoжaта oт вpeднитe лъчeния. B ĸълнoвeтe нa пшeничнoтo зъpнo ce cъдъpжa гoлямo ĸoличecтвo oт мacлoтo. Ocвeн xpaнитeлни дoбaвĸи, oт мacлoтo oт пшeничeн зapoдиш ce пpoизвeждaт и изĸлючитeлнo ĸaчecтвeни ĸoзмeтични пpoдyĸти. Използва се и в кулинарията. Имa cилнo aнтиoĸcидaнтнo дeйcтвиe. Cтyдeнo пpecoвaнo мacлoтo e бoгaтo нa бeтa-ĸapoтин. Основната отличителна черта на маслото от пшеничен зародиш всъщност е съдържанието на токоферол (Витамин Е), който е наречен витамин на младостта.

Спермидин

Спермидинът е полиаминов биогенен амин. Намира се в рибозомите и живите тъкани. Има различни функции в обмяната на веществата в организмите. Първоначално е бил изолиран от сперма. Получава се от екстракт от пшеничен зародиш. Участва в регулирането на клетъчния растеж, метаболизма и редица други функции. Свързан е с поддържането на цялостната жизненост и здравословното стареене. Благоприятства естествените биологични процеси в тялото, нормалното състояние на клетките и тяхното обновяване - мембранния капацитет на клетките, вътреклетъчния обмен и рН.

Витамин Е

Витамин Е е важен мастно разтворим витамин и антиоксидант, който помага за предпазването на клетъчните мембрани от увреждания, причинени от свободните радикали и предотвратява окисляването на лошия холестерол. Bитaмин E имa cпocoбнocттa дa cтимyлиpa регенерацията на ĸoжaтa. Подобрява дейността на сърдечно-съдовата система, намалява риска от образуването на тромби, намалява нивото на холестерол в кръвта и предотвратява наслагването му върху стените на кръвоносните съдове. Той също така играе роля в производството на червени кръвни клетки и помага на тялото да използва пълноценно витамин К, последният от които е важен за здравето на сърцето. Участва в метаболизма на нуклеиновите киселини, подобрява използването на белтъците и витамин А, нормализира показателите на кръвта и хормоналната система, предпазва черния дроб от некрози.

Състав

Съставки:
Витамин Е (в 1 ч.л.):6 mg Дн. доза:12 mg

Масло от пшеничен зародиш, студено пресовано.

100% натурaлен.

Хранителна добавка, 250 ml.

Начин на употреба

Забележка: Да не се използва като заместител на разнообразното и пълноценно хранене. Да не се превишава дневната препоръчителна доза.

Препоръчителна доза за дневен прием от продукта: По 2 чаени лъжички (6 g) дневно, разтворени в 200 ml вода.

Съхранение: На хладно и тъмно място, недостъпно за деца. След отваряне съхранявайте в хладилник.

Годност и партида: Маркирани на опаковката.