1. Начало
  2. Добавки
  3. Dary Natury Тръстикова захар с метличина - Био, 150 g
Dary Natury

Dary Natury Тръстикова захар с метличина - Био, 150 g

  • За подслаждане на напитки, десерти и сладкиши.

12.22 лв.

+

Закупувайки, добавяте 0.24 лв. към вашата лоялна сметка

Описание

Комбинация от органична тръстикова захар с люспи от метличина от органични плантации

Характеризира се с красив и уникален външен вид и билков аромат, който придадава уникален характер на ястията. Препоръчва се като добавка към сладкиши, десерти и напитки.

Здравословни ползи от метличината и тръстиковата захар:

  • Метличината има много добро диуретично, жлъчегонно и апетитовъзбуждащо действие;

  • Метличината помага при чернодробни заболявания, проблеми с бъбреците и пикочните пътища, лекува отпадналост след дълга болест;

  • За разлика от цвеклото, тръстиковата захар съдържа 20 пъти повече калий, 10 пъти повече желязо и 85 пъти повече калций;

  • Тръстиковата захар съдържа витамини от група В, които подобряват метаболизма и осигуряват нормалното функциониране на цялото тяло;

  • Тръстиковата захар има бавни въглехидрати и не причинява значителна вреда;

  • Подсладителят с тръстикова захар доставя въглехидрати, необходими за синтеза на специални хормони, без които повечето биологични процеси не могат да функционират нормално;

  • Грижи се мозъкът и нервната система функционират по-добре;

  • Нормализира кръвното налягане;

  • Подобрява и регулира метаболизма;

  • Отстранява шлаките от тъканите;

  • Подобрява храносмилането;

  • Стимулира работата на черния дроб и далака;

  • Стабилизира работата на сърдечно-съдовата система.

Какво представлява растението метличина?

Метличината /Centaurea/ представлява красиво растение с ярко сини цветове. Позната е под наименованията злъчка, синчец, соколче или карамфилче. Покрита е с бодливи съцветия, а освен със сини багри, има видове с бяла до кафява окраска. Разпространена е в Европа и средиземноморските страни. Всички видове метличина се размножават чрез семена. Те са гладки и овални, а на върха имат четчица от власинки, които спомагат тяхното летене. Семената се засяват март-април. Метличината се развива много добре на пряка слънчева светлина. Почвата трябва да бъде лека, плодородна и отцедлива.

Цветовете на растението съдържат антоциани, а в състава на метличината са открити още флавоноиди, микроелементи, слузни вещества, горчивия гликозид центарун, съдържа някои соли на манган и калий.

Билката се използва при лошо храносмилане, безапетитие, магарешка кашлица, ангина, чернодробни и жлъчни заболявания, възпаление на бъбреците, възпаление на очите, стомашни и кожни проблеми и други.

Състав

Съставки: В 100 g :
Енергия
1554 kJ / 366 kcal

Мазнини
0.00 g

От които наситени
0.00 g

Въглехидрати
91.0g

Захари
90.0g

Белтъчини
0.2 g

Сол
0.1 g

Съставки: тръстикова захар* 90%, метличина* 10%.

*продукт от биологично земеделие

Нето тегло: 150 g

Начин на употреба

Препоръки за употреба: За подслаждане на храни и напитки.

Съхранение: На хладно и сухо място, далеч от пряка слънчева светлина.

Годност и партида: маркирани на опаковката.