1. Начало
  2. Добавки
  3. Carandini Ябълков оцет, 500 ml
Carandini

Carandini Ябълков оцет, 500 ml

  • Натурален ябълков оцет, произведен от ферментирал ябълков сок.

8.21 лв.

+

Закупувайки, добавяте 0.16 лв. към вашата лоялна сметка

Описание

L’Aceto di Mele Carandini е натурален ябълков оцет, произведен от ферментирал ябълков сок

Благодарение на идеалната киселинност 5%, деликатен вкус и свеж, балансиран аромат, той е перфектна подправка за овкусяване на салати, зеленчуци и риба. Продуктът е богат на витамини и минерали и има пречистващи свойства, които подпомагат редукцията на теглото, контрола на кръвната захар и холестерола, сърдечно-съдовото здраве и състоянието на кожата.

Положителни ефекти на натуралния ябълков оцет върху човешкото здраве:

  • Антиоксидант, който допринася за неутрализиране на свободните радикали.
  • Подпомага нормализирането на високата кръвна захар и има положително влияние върху диабетни състояния.
  • Съдейства за понижаване на холестерола и триглицеридите.
  • Подкрепя превенцията на сърдечно-съдови заболявания.
  • Има антимикробни свойства, които противодействат на развитието на вредни микроорганизми.
  • Помага за регулиране на наднормено тегло. Освен ниско съдържание на калории, ябълковият оцет намалява необходимостта от добавяне на мазнини в ястията и подобрява храносмилането.
  • Благоприятства състоянието на кожата, особено при проблеми с акне и прекомерно омазняване.

Предимства и приложение на ябълковия оцет

L’Aceto di Mele Carandini съдържа 100% натурален ябълков оцет с киселинност 5%. Ябълковият оцет е широко използван за хранителни цели, особено подходящ за различни видове салати, зеленчуци и риба. Приятният му вкус и балансиран аромат придава на ястията неустоима свежест и повишава ползите от приема им.

Ябълковият оцет е антиоксидант, богат на витамини и минерали, който се препоръчва за превенция и при терапии на диабет, висок холестерол, инсулиновата резистентност, сърдечно-съдови проблеми и др.

За разлика от от ябълковия сок и ябълковия сайдер, той съдържа по-малко калории и е чудесен избор при здравословно хранене или режими за намаляване на наднормено тегло. Специфичния му вкус понижава нуждата от използване на допълнителна мазнина. Също така подобрява процесите на храносмилане и допринася за пълноценното усвояване на хранителни вещества.

Ябълковият оцет е популярно натурално средство за нормализиране състоянието на кожата при проблеми с бързо омазняване и/или склонност към акне. Неговите естествени ексфолиращи и противовъзпалителни свойства помагат за регулиране секрецията на излишен себум, успокояват възпаленията и балансират нивото на pH.

Carandini – традиции, качество и любов към природата

L’Aceto di Mele Carandini е част от гамата на италианската компания Carandini, създадена през 1641 г. Семейство Карандини е една от най-старите благороднически фамилии в Модена, известна с използване на органични суровини от устойчиво земеделие, при което се прилагат иновативни, природосъобразни методи за земеделска обработка с цел съхраняване качествата на почвата. Приемствеността на поколенията позволява съчетаването на изпитани рецепти и дългогодишен опит със съвременни технологии, които осигуряват резултат с високо качество и полезна стойност.

Състав

Хранителна стойност: В 100 ml:
Енергия

78 Kj 18kcal
Мазнини

0.0 g
От които наситени 0.0 g
Въглехидрати 0.0 g
От които захари 0.0 g
Протеин 0.0 g
Сол

< 0.004 g
Съставки: Ябълков оцет (5% киселинност).

Съдържа: Сулфити.

Не съдържа: ГМО, глутен.

Нето тегло: 500 ml

Начин на употреба

Препоръки за употреба: Подходящ за влагане в салати или напитки.
Съхранение: На хладно и сухо място, далеч от пряка слънчева светлина.
Годност и партида: маркирани на опаковката.