1. Начало
  2. Добавки
  3. amla natur / Maharishi Ayurveda Веган лате с шоколад, аюрведа - 220 g
amla natur / Maharishi Ayurveda

amla natur / Maharishi Ayurveda Веган лате с шоколад, аюрведа - 220 g

  • Пикантна вкусна какаова напитка.

21.64 лв.

+

Закупувайки, добавяте 0.43 лв. към вашата лоялна сметка

Описание

Пикантната вкусна какаова напитка Веган Лате с шоколад е част от ориенталската аюрведична култура. Съставките са внимателно подбрани, за да осигурят усещане за релакс и комфорт на тялото. Кокосовото мляко на прах е подправено с пикантния източен вкус на кардамон, джинджифил, пипали, чили, канела и карамфил. Латето е подсладено с ценната захар Tala Sharkara, получена от изсушен и стрит на прах сок от палма Палмира. Шоколадовата нотка се дължи на какаото и рожкова. Веган Лате с шоколад затопля тялото и изостря сетивата.

Основни подправки в напитката:

  • Пипали

Шушулките пипали имат сладък и пикантен вкус. Растението се използва за подобряване на храносмилането, при липса на апетит, при метеоризъм и за нормализиране на функциите на далака и стомаха. Влиза в състава на много аюрведични лечебни смеси;

  • Канела

Канелата е призната от Аюрведа като незаменима субстанция за укрепване на тялото след прекарано заболяване. Използва се при остри респираторни инфекции и грип, тъй като има затоплящо действие. Канелата нормализира кръвообращението и подобрява метаболизма;

  • Куркума

Куркумата е с пикантен, леко нагарчащ вкус. Има загряващ ефект. В практиките на Аюрведа се използва като антихелминтик, за подобряване работата на стомашно-чревния тракт и за загуба на тегло. Куркумата регулира количеството на холестерола в кръвта. Приета вечер, като добавка към горещо мляко с какао и мед, балансира енергиите в организма и релаксира тялото;

  • Джинджифил

Подправката е с тонизиращо, потогонно, аналгетично и противогъбично действие. Най-широко е приложението ѝ при настинка и вирусни заболявания, за укрепване на имунитета, отпушване на дихателните пътища и облекчаване на болките в гърлото. Джинджифилът е показен при лошо храносмилане, гадене и коремни болки;

  • Рожков

Освен с атрактивния си сладък вкус, плодовете на рожкова са ценни и с богатото си съдържание на хранителни вещества: фруктоза, захароза, малтоза, галова киселина, линоленова и олеинова киселина, полифеноли, целулоза, танин, пектин, витамини В, Е и А, калций, калий, мед, натрий, цинк, магнезий, манган. Въпреки висока си наситеност на захари, рожковът е диетичен продукт и е здравословен заместител на шоколад. Фибрите му забавят усвояването на захарта, нивата на кръвната захар се повишават бавно, така че шоколадът, какаото и сиропът от рожков в умерени количества са разрешени при диабет. Продуктите от рожков унищожават патогенната микрофлора в червата и насърчават образуването на лактобацили. Полезен е при кашлица и при увреждане на лигавиците в устата. Успокоява възпалено гърло;

  • Тонка

Тонка боб е прекрасна добавка към сладкиши, кремове, бисквити, торти. Ароматът му е смесица между горчив бадем, ванилия и канела. Изключително подходяща подправка за овкусяване на шоколад (шоколадови сладкиши) и марципан.

Състав

Хранителна стойност на: 100 g:
Енергия 1,750 kJ /417 kCal
Мазнини
от които: 12 g
Наситени мастни киселини 9.9 g
въглехидрати 70 g
Захар 54 g
белтъчини 5 g
Сол 0,03 g

Съставки: Палмирска захар* 27,85%, кокосово мляко на прах* 22,38%, тръстикова захар*, какао* 15,54%, рожков*, канела*, тонка*, каменна сол, портокалова кора*, куркума*, сгъстител: гума от рожкови*, инулин*, джинджифил* 0,59%, кардамон*, пипали (дълъг пипер)*, карамфил*, чили*

* от контролирано биологично земеделие

Начин на употреба

Препоръки за употреба: Залейте 2 препълнени чаени лъжички с около 150 ml гореща (не вряща) вода, разбъркайте, оставете да престои за кратко – насладете се.

Съхранение: На сухо място, далеч от пряка слънчева светлина.

Годност и партида: Маркирани на опаковката.