top of page
Holding a Flower

STOP DOL PAIN RELIEF 5 бр. БОЛКОУСПОКОЯВАЩИ ЛЕПЕНКИ

Описание на продукта

Марка: PHARMADOCT
Кат. номер: 113834
Това медицинско изделие е така проектирано, че благотворните му съставки като: Дяволски нокът, Арника и Върба да третират кожата около засегнатата зона. Защитава части на тялото засегнати от мускулни болки и болки в ставите като : артрит ,ревматични болки, спортни травми, болки в гърба и схващания. Специалната им технология за облекчение на болката осигурява 24 часово действие. Без оцветители и консерванти. Не оставя мазни петна и остатъци.

ЗАЩО АРНИКА ?

Арниката е билка, която е изключително ефективна при кръвонасядена, навяхвания и разтежения, болки в ходилата, всякакви контузии, бурсит и тендинит и синдром на карпалния канал. Растението се приема само като хомеопатично лекарство за шок, травма или болка.

Мощната лечебна сила на арниката се крие в нейните съставки. В красивите цветове на билката се таят цели 150 на брой активни вещества. Навярно най-важната от тях е силициевата киселина, която позволява на арниката да оказва толкова силна лечебна и възстановяваща сила.

Силициевата киселина оказва регулиращо външните и вътрешни възстановителни процеси в човешкото тяло действие. Тази киселина е изключително важна в случаи на мускулни и тъканни травми, защото именно тя активизира самолечителните сили на нашия организъм.

В състава на арниката влизат огромен брой флавоноиди, полизахариди, сескитерпенови лактони, но освен това слузно вещество и много етерични масла, в това число и тимол. В арниката се съдържа фруктоза, танини, смола, инулин, каротиноиди и още мн. др. Две от химическите вещества в арниката – хеленалин и дихидрохеленалин притежават успокояващи и противовъзпалителни свойства, когато се абсорбират от организма през кожата.

ЗАЩО ДЯВОЛСКИ НОКЪТ ?

Дяволският нокът е много мощна билка. Събиран и получаван чрез търсене на диви растения, древните африкански лечители са използвали корена за голям брой употреби. Най-разпространените от тях е за общо лошо храносмилане, но също така се използва за лечение на всякъв вид болка, най-вече в ставите от ревматизъм. Единствената част от това растение, която се използва в лекарствени лечения са корените. Корените съдържат алуминий, хром, калций, лутеолин, селен, олеанова киселина, магнезий, цинк и калай. Използва се като аналгетик за мускулна болка и остеоартрит или ревматоиден артрит. Също се използва като противовъзпалително за същите заболявания, както и подагра.

Противовъзпалителен / аналгетичен ефект

Изследвания са подкрепили противовъзпалителното действие на тази билка.

Артроза

Остеоартритът е преобладаващото състояние в днешно време. С възрастта ставите се износват и разкъсват. Обикновено краищата на костите и ставите са покрити с хлъзгави и смазващи хрущяли. Тези хрущяли гарантират гладкото, свободно движение на ставите.

Остра болка

Дяволският нокът има аналгетични, седативни и диуретични свойства, които са по-забележими при хронично приложение, отколкото при лечение на остра еднократна болка.

Артрит

Дяволският нокът се превръща в наистина чудотворна билка за всички пациенти, които имат артрит, ревматични заболявания, дискова херния и други проблеми ниско в гърба.

bottom of page