top of page
Holding a Flower

STOP DOL PAIN RELIEF ГЕЛ С АРНИКА 15 мл

Описание на продукта

Марка: PHARMADOCT
Кат. номер: 165246
STOP DOL PAIN RELIEF крем с АРНИКА

В случай на натъртвания и навяхвания с натурални съставки

двойно успокояващо освежаващо и лечебно действие.

ЗАЩО АРНИКА ?

Арниката е билка, която е изключително ефективна при кръвонасядена, навяхвания и разтежения, болки в ходилата, всякакви контузии, бурсит и тендинит и синдром на карпалния канал. Растението се приема само като хомеопатично лекарство за шок, травма или болка.

Мощната лечебна сила на арниката се крие в нейните съставки. В красивите цветове на билката се таят цели 150 на брой активни вещества. Навярно най-важната от тях е силициевата киселина, която позволява на арниката да оказва толкова силна лечебна и възстановяваща сила.

Силициевата киселина оказва регулиращо външните и вътрешни възстановителни процеси в човешкото тяло действие. Тази киселина е изключително важна в случаи на мускулни и тъканни травми, защото именно тя активизира самолечителните сили на нашия организъм.

В състава на арниката влизат огромен брой флавоноиди, полизахариди, сескитерпенови лактони, но освен това слузно вещество и много етерични масла, в това число и тимол. В арниката се съдържа фруктоза, танини, смола, инулин, каротиноиди и още мн. др. Две от химическите вещества в арниката – хеленалин и дихидрохеленалин притежават успокояващи и противовъзпалителни свойства, когато се абсорбират от организма през кожата.

bottom of page